بیداخوید

درباره روستای بیداخوید

درباره روستای بیداخوید

آخرین نظرات

۵ مطلب در فروردين ۱۳۹۴ ثبت شده است

بسم الله الرحمن الرحیم

امسال توفیق داشتم فروردین ماه سفری به یزد و بیداخوید داشته باشم. هم صله رحمی بود و هم تعدادی عکس از جاهای مختلف گرفتم. حالا چند تا عکس از شکوفه های بهاری در بیداخوید  رو با هم میبینیم. برای دیدن عکس با کیفیت بالاتر روی عکسها کلیک کنید.


شکوفه  درخت آلوچه

شکوفه های درخت آلوچه

( برای مشاهده با کیفیت بالاتر روی عکس کلیک کنید)


شکوفه درخت بادام

شکوفه های درخت بادام
( برای مشاهده با کیفیت بالاتر روی عکس کلیک کنید)


شکوفه درخت زردآلو

شکوفه درخت زردآلو 

( برای مشاهده با کیفیت بالاتر روی عکس کلیک کنید)


گل ...

گل اسمشو نمیدونم

( برای مشاهده با کیفیت بالاتر روی عکس کلیک کنید)

۲ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۱ فروردين ۹۴ ، ۲۳:۳۰
بیدخودی

بسم الله الرحمن الرحیم

انا لله و انا الیه راجعون

اطلاع پیدا کردم که متاسفانه جناب آقای حاج تقی میرعلی ، پدر شهید محمد علی میرعلی به رحمت خدا رفته اند. در اینجا به خانواده ایشون و تمام بیداخویدی ها تسلیت عرض می کنم. ان شاءالله که همراه با پسر شهیدشان ، با اهل بیت علیهم السلام محشور شوند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۱ فروردين ۹۴ ، ۱۴:۰۱
بیدخودی
بسم الله الرحمن الرحیم


در اینجا نگاه  کوتاهی به  مطالب  مرتبط با روستای بیداخوید در کتاب ها و شبکه اینترنت  می اندازیم.

بیداخوید در کتاب ها

1- اولین مورد کتابی  است که جناب آقای سید مرتضی رضوی در مورد بیداخوید نوشته اند.( شاید بهتر باشد به جای کتاب به آن جزوه بگوییم بدلیل اینکه  از مشخصات رسمی یک کتاب مانند شابک خبری نبود ). نام این کتاب "سیمای بیداخوید" است و در سال 1390 چاپ شده است. .می توان گفت در این کتاب مطالب جامعی در مورد بیداخوید آورده شده است. در مورد نویسنده کتاب در پشت جلد آن چنین آمده است :  سید مرتضی رضوی فرزند سید هادی در 1322 هجری شمسی در روستای بیداخوید بدنیا آمد. در 18 سالگی به استخدام آموزش و پرورش در آمد و 8 سال در روستای بیداخوید در مقطع ابتدایی مشغول به تدریس بود و پس از 33 سال خدمت صادقانه در مقطع ابتدایی در سال 1373 بازنشسته گردید.

سیمای بیداخوید


بعضی از مطالبی که در این کتاب به آنها پرداخته شده عبارتند از  مکانهای تاریخی روستا  ، کشاورزی و دامداری ، آداب و سنن مختلف مردم ( عزاداری ، شادی و ... )  ، مشخصات ساختاری  ساختمانهای قدیمی روستا، پوشش گیاهی روستا ، روستا قبل و بعد از انقلاب اسلامی داستانهایی واقعی از گذشته روستا و... در انتهای کتاب قسمتی شامل پندهای بزرگان و شعری در مورد بیداخوید از نویسنده آمده است.در آخر   تعدادی تصاویر قدیمی از روستا  با موضوعات مراسمات مذهبی ، مردم روستا ، تظاهرات انقلابی مردم ، و نویسنده کتاب ، و همچنین تصاویر شهدای بیداخوید آمده است.

2- کتاب دیگری که در مورد بیداخوید مطلب دارد ، کتاب تاریخی است که نویسنده آن آقای ایرج افشار می باشد. متاسفانه من نام کتاب را نمی دانم. در این کتاب به تاریخ بیداخوید و آثار تاریخی  آن پرداخته است.

3- همچنین جناب آقای احمد احمدی ( فرزند علی  )  در حال نگارش کتابی درباره شیخ علی بنیمان هستند که امیدوارم هر چه زودتر کتاب ایشان آماده و چاپ شود و بتوانیم از مطالب آن استفاده کنیم.


بیداخوید در اینترنت

در اینجا به بعضی مطالب موجود در مورد بیداخوید در اینترنت اشاره ای می کنیم.  بیشتر این مطالب با جستجوی کلمات "بیداخوید" و "بیداخویدی" در موتور جستجوی گوگل بدست می آید.

بیشتر مطالبی که در اینترنت در مورد بیداخوید پیدا میشه مطالبی کوتاه در مورد بیداخوید  ، شیخ علی بنیمان و تعدادی هم مربوط به گروههای گردشگری ، کوهنوردی و ... میشه که به گذر از بیداخوید و عکسهایی که از روستا گرفتن اشاره دارند.

یکی از نتایج که با آن برمی خوریم سایت دهیاری بیداخوید می باشد که آدرس آن در قسمت پیوندهای وبلاگ آمده است. فکر کنم این وبسایت مدت زیادی هست که مطلب جدیدی نذاشته اما به هر حال می توانید تعدادی عکس و مطلب در مورد بیداخوید در این سایت مشاهده کنید.

یکی دیگه از نتایج، وبلاگ هیئت قمر بنی هاشم می باشد که آدرس آن هم در قسمت پیوندها آمده است.. این هیئت مربوط به بیداخویدی های مقیم کرج است و سال تاسیس آن 1352 هجری شمسی است. در این سایت بیشتر اطلاعیه های مربوط به هیئت گذاشته میشه . البته یک کلیپ در مورد شهدای بیداخوید و چند مطلب کوتاه در مورد خود روستا وجود داره.

چندین نتیجه دیگر جستجو در مورد شیخ علی بنیمان می باشد که در سایتهایی مانند emamzadegan.ir آمده است.

یکی دیگر از مواردی که با آن برمی خوریم مربوط به وبلاگ شخصی آقای حسین رضایی بیداخویدی ( فرزند علی )  بنام "مسیح قلم" می شود. این وبلاگ در مورد بیداخوید نیست اما در آن مقاله ای در مورد بیداخوید در دو پست وبلاگ وجود دارد که نسبتا مفصل می باشد. عنوان مقاله "بیداخوید زادگاهی آرام و تاریخی که باید تمام قد احترام کرد " می باشد. در این مقاله دو قسمتی به مناطق مختلف روستا ، آداب و رسوم مردم روستا و خانواده های مختلف اهل روستا و نسبهای آنها و مطالب دیگری پرداخته شده است.ظاهرا ایشان قصد داشته اند  مطالب بیشتری را بنویسند که فعلا خبری از آن نیست. آدرس این مقاله :

http://masiheghalam.blogfa.com/post-52.aspx

http://masiheghalam.blogfa.com/post-51.aspx

 چندین ویدیو مربوط به عزاداری ماه محرم و سخنرانی حجت الاسلام میر رحیمی  هم  در  سایت آپارات قرار داده شده . ( www.aparat.com )

در ضمن دیدم تو سایت facebook چند نفری در مورد بیداخوید مطلب گذاشته بودند. از بیداخویدی ها بودند ؛ اما من نمی شناختمشون.


بیداخوید در نقشه های آنلاین

متاسفانه معمولا تصاویری که در نقشه ماهواره ای گوگل در مورد ایران وجود داره کیفیت و جزئیات خوبی ندارند. در نتیجه بیداخوید هم شامل این قضیه میشه. در مطلب "معرفی بیداخوید" نمونه ای از عکس ماهواره ای گوگل از بیداخوید آمد. نکته دیگه این که متاسفانه نامی از روستای بیداخوید روی نقشه گوگل وجود نداره. در تصویری که در مطلب "معرفی بیداخوید" اومده  ، اسم بیداخوید رو خودم به تصویر اضافه کردم. ان شاء الله سعی میکنم تو نقشه گوگل هم اسم بیداخوید رو بیارم.

یک مورد که خوشحال کننده هست اینه که یک بنده خدایی تو سایت wikimapia روستای بیداخوید رو روی نقشه گوگل مشخص کرده حتی محدوده  بعضی از منازل و مزارع و اماکن برجسته روستا رو مشخص و نامگذاری کرده. هر که بوده دستش درد نکنه. فقط اشکالی که هست و مربوط به سایت wikimapia میشه اینه که  کاراکتر ها برعکس نمایش داده میشن تا اینکه نشانگر موس رو روی محدوده مربوطه ببریم تا متن درست نمایش داده بشه. به عکس های زیر توجه کنید.( برای مشاهده با کیفیت بالاتر روی عکس کلیک کنید)

بیداخوید در wikimapia




بیداخوید در نقشه 

اینهم از آدرسش که خودتون کامل ببینید

http://wikimapia.org/5524367/%D8%A8%D9%8A%D8%AF%D8%A7%D8%AE%D9%88%D9%8A%D8%AF

یا اینجا رو کلیک کنید






 

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۸ فروردين ۹۴ ، ۲۳:۳۱
بیدخودی

بسم الله الرحمن الرحیم

تولد حضرت  فاطمه زهرا سلام الله علیها،  و روز مادر را به تمام شیعیان و تمام مادران ایران اسلامی و بطور ویژه به مادران شهدا تبریک عرض می کنم.


پوستر تولد حضرت فاطمه سلام الله علیها

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۱ فروردين ۹۴ ، ۲۱:۴۴
بیدخودی

بسم الله الرحمن الرحیم


شهادت حضرت فاطمه سلام الله علیها تسلیت باد.


پوستر شهادت حضرت فاطمه سلام الله علیها


علامه حسن زاده آملی: «اکنون که دانستی بقیه نبوت وعقلیه رسالت و ودیعه مصطفی و زوجه ولی الله و کلمه تامه الهی- فاطمه (علیها السلام) صاحب عصمت است-هیچ اشکالی ندارد که در فصول اذان و اقامه نمازت به عصمت آن جناب ... شهادت دهی»  [1]


«أشهَدُ أنَّ فاطمةَ بنتَ رسولِ اللهِ، عِصمَةُ اللهِ الکُبری و حُجَّةُ اللهِ علی الحُجَج».



[۱] «شرح فصّ حکمة عصمتیة فی کلمة فاطمیه»، علامه حسن زاده
۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۴ فروردين ۹۴ ، ۰۸:۰۰
بیدخودی